måndag 28 februari 2011

nu när allt tar stopp.

jag vill veta hur världen ser ut. och idag när jag försöker är allt alldeles för jobbigt. många besök och telefonsamtal. och jag tycker att det finns ingen som vet hur min sjukdom funkar mer än jag. ändå kan inte jag hjälpa mig. mår illa av mitt insulin. inget funkar och jag oroar mig inför resan. det går liksom inte att resa ut i värmen utan att ha en fungerande kropp. önskar att det för en gång skull kunde vara enkelt att leva, äta och så. min diabetesen gör sig så påmind nu att jag knappt hinner med något annat än att kolla alla världen, fundera, äta nyttig mat och inte stressa. och så jobb, p-piller tjafs, innebandystress på det. jag faller ihop ett tag nu. orkar inte vara stark mer.

.

onsdag 23 februari 2011

hon har bytt höghusen, mot champagnen.

jag har under några veckor känt mig mindre och mindre glad. trots att jag vet att jag har så mycket att glädjas åt. jag tog ledig och var fri i en vecka. sov i typ 14 timmar varje natt. vilade på eftermiddagen. gjorde inget annat än att äta bra mat och bara ligga still och inte göra saker som suger energi. idag är jag pigg. vaknade, gick upp ganska tidigt för att vara kvällsjobbare, åt gott, ringde en vän, sprang i slottsskogen och har ätit lunch innan 13. inte dåligt. nu jobbar jag i en vecka utan lediga dagar. 70 timmar, 1 vecka. det är för mycket för mig. ja det är det nog för de allra flesta som vill andra saker än att enbart jobba. och det värsta är nästan att många tycker jag har ett lyxigt jobb som kan vara ledig på en tisdag. och även ledig i 3 dagar i rad. men så jobbar jag också varannan helg, 7 dagar i rad och 3 nätter i veckan ibland. fy för detta.

nu skall jag göra kaffe och sitta ute i solen. det finns energi i mig så den skall jag ta vara på. och så liksom älskar jag håkan hellströms låt " jag vet vilken dy hon varit i". kram.

fredag 18 februari 2011

jag är trött i livet men helgen känns värd att längta på.

fredagskväll, kamera och vin som sällskap ikväll. helgen är behövlig. vila. lukta på parfym. äta gott och vara ute i solen är mina planer. ta kort på min fina kille och andas i luften vid havet. sånt gillar jag. så jag längtar.


.

fredag 11 februari 2011

fredagsfunderar om att mörkblå prickig baddräkt passar mig och min ljusa lite fräkninga hy.

en vän från förr har fått barn. det kändes så vackert att veta. att sådana vackra saker händer. hon var glad och hon sa så fina saker till mig. ikväll äter jag godis framför tv:n. ensam och så jag njuter. igår köpte jag tre sommarklänningar. och just nu googlar jag bilder på stränder i landet dit jag skall. snart bara en månad kvar. och jag vet inte varför men jag har tonårstankar. tänker på så oviktiga saker som vilka färger som passar mig och min ljusa hy. och jag undrar varför jag tänker så när jag faktiskt knappt gjort det någonsin innan. har kommit fram till att mörk blått både är snyggt och snyggt på mig. hoppas att andra också tycker så. nu ska jag lägga mig i sängen. hoppas somna snabbt och vakna av att killen letar sig ner i mina varma säng.


.

onsdag 9 februari 2011

när hon pratar om island och mina tankar svävar i väg flera år.




idag känns mycket enklare. efter en jobbnatt utan någon sömn åkte jag hem. sov och vaknade av honom. vi åt fantastisk mat på en fiskrestaurang och kysstes. vaknade sent hemma och gjorde frukost och njöt av ensamheten. åkte till en vän som är massör och hon knådade ut några knutar i ryggen. åt god linssoppa och drömmer om island. min vän bygger sig nämligen ett hus på island. på en bondgård. ja så kan dagar vara när det är enklare att andas. måste nu försöka hålla kvar känslan i kroppen. varför är det just så svårt ibland?


.

måndag 7 februari 2011

om jobbångest och annat skräp. och om kärlek som känns.

jag dricker kaffe och väntar på att mitt jobbdygn skall börja. och oron börjar ta fart i magen. oron att inte få sova. de närmsta nätterna har jag sovit mellan 1 och 3 timmar på mitt jobbdygn. då är jag trött och ledsen. jag försöker bota det med att köpa tidningar till jobbet. behöver mer pepp och jag tror att träning gör mig lycklig. jag märkte det i helgen när jag spelat match och sprungit och tränat. härligt. jag vill gå promenader med kameran, men det är alltid så grått de dagar jag kan. men han, min pojkvän och de mina finaste nära. de ger sådant jag behöver. trygghet och glädje. i morgon har vi varit vi i 6 månader.

helgen var behövlig och full av glädje och närhet. han har hållt min hand nästan varje timme. har er helg varit bra?


.

söndag 6 februari 2011

såhär gick det:

mina föräldrar fick träffa pojkvännen. och pojkvännen fick träffa mina föräldrar. allt gick fint. och det kändes ganska så enkelt. annars har jag hunnit tänka på hur vacker han faktiskt är. ja, verkligen, han är ju underbar. varje helgmorgon är han så peppad inför att göra frukost. med gott bröd, ägg och frukter och bär. han viskar roliga saker i mina öron. han kan så mycket och han vill veta så mycket. saknar han nu när han ligger i sängen och jag sitter tyst i köket. såhär kan det tydligen gå. alltså det är ju helt underligt att tänka att detta kan ske. i mitt huvud fanns inget av detta för ett år sedan. inte ens som dröm.

livet.

.

fredag 4 februari 2011

när han får träffa mina föräldrar.

han har väntat länge min pojkvän. och han har frågat om han får träffa mina föräldrar och syskon. och jag har liksom dragit mig lite för det. och jag vet faktiskt inte helt varför. kanske för att jag är nervös. fast jag vet inte för vad. men ikväll händer det. vi skall åka till min hemstad och säga grattis till mamma, äta något och inget mer speciellt än så. det måste väl gå bra. och jag vet ju att mina föräldrar verkligen kommer att gilla honom. han är ju så fin och jag är så stolt över att han är min. åh, säg att det går bra detta.

.

kram.

tisdag 1 februari 2011

och när det känns tomt.

jag sitter just nu och väntar. på att få börja jobba. och det känns inte okej. jag vill ha roligare än så. så jag skall försöka det nu. jobbet stressar mig så. knappt någon sömn på jobbet och matrasterna är inga raster. behöver pepp. men jag är glad. i fredags köpte jag en flygresa till filipinerna. tillsammans med min pojkvän. oj och hurra.


.