torsdag 23 december 2010

om varför det varit så tyst här. mycket har varit jobbigt men nu har jag glädje under fötterna.

jag har jobbat och mått ganska så dåligt. det tar just nu alldeles för mycket energi att gå till jobbet. och nu i två veckor har det tyvärr inte givit mig så mycket tillbaka. fast nu är jag fri. i flera flera dagar. och i tisdags var jag hos pojkvännens föräldrar. i ett hus mitt i skogen bredvid ängar och skog. och pojkvännen håller om sina katter som om de vore små ömtåliga bebisar. han viskar mig enkla och raka ord i örat. och han visar mig stolt hans hemstad. och vi pratar om resan till värmen. och när jag tänker tillbaka ett år är jag evighetslångt bort från den sorgen. ibland känner jag sorgen och blir ledsen, fast jag saknar inte det jag togs ifrån så mycket att jag vill ha det. ibland vill jag gå tillbaka till tryggheten, men nästan alltid alltid vill jag ha framtid. för jag vet att jag i framtiden kommer ta mer hand om mig än jag gjorde då någon gång. och han, min vackra, växer för varje gång vi ses. och i morgon blir jag 27 år. och det känns så fint att bli 27, vara kär i någon som älskar mig, och ha ett jobb som ger mig mer pengar än vad jag behöver. i år blir julen vacker. det känns i hela magen.


.

torsdag 16 december 2010

14. om dagens outfit.



väldigt lustigt att jag har samma brallor som sist jag visade upp. underbar kombo förövrigt! mina skönaste plagg just nu. för så ser jag ut när jag har inte jobbar. på jobbet har jag enfärgade tråkiga grå och svarta kläder, kanske just därför jag mönster och färgchokar hemma. idag skall det inhandlas klappar till några av mina finaste.


.

tisdag 14 december 2010

13. om denna veckan.

denna veckan är konstig. eller annorlunda kanske är ett bättre ord. min pojkvän är borta i ett annat land och arbetar. jag kommer att jobba mycket. och jag saknar redan hans kramar i natten. till helgen har jag både jobb och match och glöggkväll hos mig med mina glada vänner. jag är peppad på veckan. samtidigt som jag önskade att få somna ihop med han jag gillar så.

åh.


.

måndag 13 december 2010

12. om vad jag har i min väska.

jag har det mesta i min väska. jag går oftast omkring med min trygghet i väskan. en bok eller fler. hörlurar till telefonen. någon cigarett (trots att jag röker max 2 i veckan) någon klementin. kanske någon frukt. att sitta på en buss utan en möjlighet att få andra intryck känns hemskt jobbigt.

.

lördag 11 december 2010

11. om mina syskon.

ibland undrar jag vem jag vore utan mina bröder. två fantastiska bröder. kloka och underbara. och de har alltid varit mina vänner och ibland ovänner. vi har alltid kunnat leka, umgås och skratta. på semestrar var bröderna mina otroligt viktiga. då upptäckte vi världen utanför trygga hemmet. just nu är de 25 och 17 år. och jag tror att utan dem skulle jag aldrig varit så levande och glad som barn. den yngsta minibrodern och jag är oerhört lika i vårt sätt att vara, prata och tänka. det är väldigt fint. min äldsta bror är två år yngre än mig, fast han har i nästan 10 år betett sig som min storebror. lugn och trygg. alltid med eftertänksamma tankar. så mycket glädje det finns i dem.


.

fredag 10 december 2010

10. om dagens outfit.



mina ben idag i snön. det är kallt och vackert ute. och dessa tights eller vad det nu är, är så varma och mjuka. blev igår ledsen när jag några människor pratade så mycket skit om andra människor jag gillar. berättade vad jag tyckte men jag blev helt överkörd då det var 4 stycken mot mig. fast jag är stolt, jag sa vad jag tyckte och det är viktigt. nu skall jag åka till min fina bror och hans nya lägenhet.


.

torsdag 9 december 2010

om att det är magiskt utanför mina fönster.



idag har jag haft lördag. sovit länge. lekt med min telefon som är tillbaka efter en lång lagningsperiod. jag har funderat och ätit pepparkakor. är lycklig för pojken som är min. vill resa, bort. upptäcka nytt. och glada vännen som skall flytta till berlin under våren skall få ett besök. men det är ju så långt dit. fast ändå. fint att vänta på så vackra saker. lycklig och trött.


.

onsdag 8 december 2010

09. om sånt jag tror på.

en gång för något år sedan gick jag i skolan. en i klassen sa någon i stil med en gång missbrukare, alltid missbrukare. och jag blev så arg. jag förstod ju självklart vad hon menade. men det provocerade mig så. jag tror på människans förmåga att välja. och att få bli fri från ett förflutet som inte alltid innehåller positiva historier. jag arbetar med människor med olika psykiska funktionsnedsättningar och jag måste ha det hoppet. vi kommer inte alltid vara den människan vi är när vi exempelvis mådde som sämst. det kan vara en del av en, men en människa ÄR inte missbruket, självmordstankarna eller liknande. det finns en framtid när andra saker tar mer plats än sorgen. så är det, för jag vet det.


punkt.

måndag 6 december 2010

om söndagar då timmarna borde stå stilla.

jobbat 24 timmar. kommer hem. får ingen ro fast mår ändå bra. möter upp kärleken i snön. han är så vacker. vi lagar mat, dricker te, äter julgodis och glögg. och massa finns i min mage. andas. och det blir inte mycket bättre än så. och så vaknar jag idag. tänker i någon minut. kommer på att det visst var måndag. så kan det vara.


.

fredag 3 december 2010

08. om ett ögonblick.

jag minns inte veckorna och jag minns inte mycket. men jag tror det var i februari. jag står i köket och packar ner mitt liv. för just så känns det. varje lyft gör ont och jag packar ner allt långsamt för kroppen klarar inget snabbare. jag har gråtit varje timme av min vakna tid och jag känner mig som ett russin. jag sätter mig i hörnet av lägenheten på golvet där vår soffa en gång stod. och jag hör hur nyckeln vrider upp låset. det ljudet som är så bekant och vackert. nu gör det så fruktansvärt ont. han kommer in, tar av sig skorna och lägger sina varma trygga armar om mig. och jag tror vi kramas i en evighet. och allt är tyst och vi gråter så vi skakar. och jag förstod, det kommer aldrig bli oss igen.


.

onsdag 1 december 2010

om det svåra med julklappar & födelsedagspaket?

vaknade bredvid den underbara. gjorde frukost och det kändes som helg. jag är ledig och den fina jobbade hemifrån (långsam morgon). tog på mig kanske tre lager med kläder. tog med mig kameran och gick vid vattnet och försvann lite i min egna värld. drack kaffe och åt lussekatt på ett bageri. pratade med mina tankar och det är så skönt. jag behöver aktivera mig för att kunna tala så med mig. och lägga stressen någon annanstans.

skall julpyssla lite och fundera på vad jag önskar mig i julklapp och födelsedagspresent. vad önskar ni er? och vad kan jag önska mig av tomten, förslag? hittills önskar jag mig en gjutjärnsplättjärn.. (sanning).


.