lördag 27 februari 2010

fredag 26 februari 2010

om tomhet & en väntan på att livet skall starta igen.

idag lever jag. och jag förstår inte varför. trots att ångesten i magen lever. som en liten liten prick finns den kvar. jag är tom. väldigt tom, men inte ledsen. vill helst bara göra något riktigt kul, men får liksom inte med mig någon på äventyr. det var ju jag och pojken som gjorde äventyren i förut. jag äter godis och stickar en sjal i föräldrarnas soffa ikväll, rätt fint ändå.


.

onsdag 24 februari 2010

om något väldigt vackert.


en orange bumling är min dröm. det finns enbart kärlek i denna underbara form & färgen är den mjukaste av dem alla. har inte direkt letat massor då lampor aldrig varit en bristvara i mitt hem. men nu är jag redo för att ta emot en ny vän i till mitt hem. åh snart så.

.

mina fina läsares tips som får er att må bra, läs och njut!

Tack för så många bra tips, jag blir glad bara av att läsa dem.

* klippa håret. eller förändra någonting med sig själv.
* diskutera politik
* läsa en bra bok
* inse att det snart är vår (faktiskt!)
* saker som får en att må bra i februari:
* tulpaner. en fin bukett i en fin vas.
* semlor. såååå gott.
* att åka hem till mamma o pappa och äta god mat och gosa med katterna.
* sovmorgon, en varm dusch och lång frukost med nybryggt kaffe.
* OS. två veckors tv-underhållning på toppnivå!
* att skicka fina sms till fina människor.
* att sätta på musik från många årtionden tillbaka och baka något sött.
* gå på bio med en varm choklad take away.
♥ Krama någon som är liten och luden (innan jag fick en egen liten kanin brukade jag krama grannkatten).
* skratta tillsammans med dina vänner!
* gå ut och dansa med folk du tycker om, skit i alla andra hela kvällen och umgås bara, drick sliskdrinkar och fuldansa.
* laga middagar tillsammans med folk.
* ha en dag för dig själv, där du gör saker som du tycker om.
* läs en bra bok.
* lyssna på musik och dansa för dig själv eller tillsammans med någon.
* simma!
* fotografera!
* Har inget som alltid funkar. Det beror på hur jag mår innan jag vill må bättre, men om jag redan mår ganska bra så blir jag alltid uppåt deluxe av konserter, show, uppträde.
* Sen funkar ju städa, vädra, bädda rent och plocka undan till hög musik också helande på nåt vis.
* Baka en kaka och bjuda hem någon är nice.
* Gå på Loppis ensam är mysigt om man är i god form innan. Rena självmordet om man är låg.
* Hitta en unge att hänga med är ett uppåttjack om det är en busglad unge.
* lyssna på gamla kasettband
* promenera till en sjö (glöm inte att ta med matsäck och kamera)
* sätta på favoritmusik och ligga på golvet och titta i taket (alternativt ut genom fönstret)
* kolla på en disneyfilm
* laga favoritmat
* gå ut på stan och unna dig fina, mysiga saker fastän du egentligen borde lägga pengarna på något annat
* titta på gamla foton
* drick rabarbersaft
* potatismjölet (men det vet du redan)
* bada badkar och läs en bamsetidning
* spela counter-strike (funkar bäst när man är arg iochförsig)
* åk till havet en stund
* baka en kardemummakaka (om du gillar det då. om du inte gillar det kan du gärna baka något annat)
* klipp och klistra något fint
* Att träna och kramas mår man verkligen bra av, liksom att lyssna på bra musik, att skratta så man tappar andan, att gosa med katter, att dansa till fåniga låtar, att titta på söta saker, att läsa bra böcker, att se high schoolfilmer, att titta på Grotesco, ja, det finns så mycket!
* ringa en fin vän
* baka något trevligt
* teckna ansikten
* ta långa, långa promenader på ställen jag gillar
* bada badkar
* läsa barnböcker som mamma och pappa läste för mig när jag var liten



.

måndag 22 februari 2010

visst är vintern vacker?



.

om tunga insikter.

jag trodde på oss. allt jag känner just nu är smärta från att livet har dragits bort. under mina fötter är det tomt. framtiden är tom och jag saknar dig mer än någonsin. och jag vet att detta är slutet. vi kommer inte att älska mer och mina tårar faller. för jag vet att vårt liv är slut.

och jag vet inte hur jag tar mig ur detta, jag vet inte alls.

.


lördag 20 februari 2010

om att världen är vacker idag.


jag gillar när världen är vit. & ikväll skall jag på kalas i en rutig klänning och rött avskavt nagellack. dricka rött vin & dansa mig glad. hur är er helg?

.

torsdag 18 februari 2010

om snö & insikter om att livet är rätt fint.


det snöar ute & jag är glad. idag kände jag det. glädjen att jag klarar mig ur denna sorg. jag tar tag i saker jag inte gjorde tidigare, som att greja med dataprogram och ringa svåra samtal. inte likt mig alls. och när jag får lyckliga besked behöver jag inte ringa honom för att bekräfa lyckan, utan jag kan nöja mig med mig egna närvaro. men jag älskar honom än. så ofantligt mycket. men det fina är att jag just nu mår bra, för jag är faktiskt viktigast i mit liv. utan mig hade jag inte kunnat vara lycklig.


.

onsdag 17 februari 2010

om svammel och flanellskjortor.


(ge mig detta köket, eller att jag någon gång i livet kan närma mig detta). idag fann jag någon energi. trots förskylningen och livet. kom på att jag skall börja sy igen. och att det faktiskt är fantastiskt att kunna saker själv. som att installera svåra program på datorn och att ta stora beslut om framtiden. men jag gör detta, trots att jag inte alls vill detta så lägger jag mig inte ner och gråter. jag står kvar på de punkter som är stabila. så idag besökte jag loppisbutiken och fyndade en underbar flanellskjorta, vackra garn och en ännu tjusigare plånbok. livet är ljust idag.

vet ni föresten någon bra serie jag borde följa?


.

lördag 13 februari 2010

vi är större än det där.



i våras tog han & jag bilen ut på landet. vi tittade på radhus och funderade på vårt framtida liv. vi sprang i berg och kastade löv i massor. vi åt stora muffins och klappade hästar i hagen bredvid. han kysste mig på kinden och sa att platsen kunde vara väldigt vacker att gifta sig på. vi älskade varandra då. och jag är så lycklig som har upplevt det tillsammans med honom. han är mer än någon att älska, han är min bästa vän, som jag både kan vara liten & stor hos. han uppmuntrar mig och glädjs av mina framgångar. han vågar pressa fram mitt mod när jag tvekar. en sådan människa kan man väl inte välja bort bara på grund av att en kärlekskänsla har tappats bort?

vi är större än det där.



.




torsdag 11 februari 2010

om att jag uppskattar tystanden och att jag numera är den stökiga person jag alltid varit.

jag har allt inuti min kropp. det är faktiskt enbart mina egna hinder som stoppar mig. och det är fint att inse, att jag kan skapa det liv jag vill. just nu lever jag inte riktigt som jag hade tänkt alls. men jag har lärt mig att leva i framtiden skapar ångest. på många sätt är jag lyckligare i varje männskligt möte nu, då jag enbart fokuserar på nuet. jag gör det för att vinna över ångesten men också för att jag nu förståt att det är väldigt mycket roligare att leva nu än i mitt framtida bröllop om 2 år (som jag hoppades på).

jag har också helt lagt av med mitt kontrollbehov av att saker i hemmet skall ligga på samma ställe, jag har ju faktiskt alltid varit en person med ett väldigt stökigt hem men tappat bort mig någonstans. väldigt skönt att slippa tvångsstäda bort nycklar och strumpor. och man hittar lika bra i ett kaos.

i morgon skall jag ut i längdspåret och möta naturen, snön och tystanden. jag som har avskytt tystnaden och ensamheten har mer och mer börjat uppskatta den när jag märker att tystnad och ensamhet inte alltid betyder ångest. utan faktiskt glädje och lugn. tystanden i skogarna är vackrare än jag tidigare upplevt innan.

kram ni fina.



.

tisdag 9 februari 2010

om saker som får er att må bra.

jag har ju så vänliga, intresserade och kreativa läsare. så nu får ni ett uppdrag. jag skulle vilja att ni delar med er av händelser, intressen eller saker att göra som får er att må bra. jag skulle så gärna vilja ha en pepp-lista av er fina och sedan dela med mig till er.

mina förslag till saker som man mår bra av är:
*sticka färglada mössor.
*träna så hårt att tankarna försvinner ner i benen, för att sedan kunna få ett lite tommare och friskare huvud efter träningen.
*kramas.

kram!

.


måndag 8 februari 2010

om måndagspromenader och kafferaster.

det är något så vackert med en förmiddagspromenad en måndag. så fint med telefonsamtal och så härligt med planer för veckan. och att jag sedan utan kontroll skrev en hel sidan i mitt arbete jag skall lämna in om många många veckor var inte dåligt heller. kakor har också ätits under dagen och snart är det träning som gäller. och han pojken är faktiskt så nära. han är en vän som jag känner så djupt. vill aldrig att vi försvinner från varandra. så nu kan jag andas, nu när jag vet vad jag vill.


kram.

.

söndag 7 februari 2010

om semlor.


han kan så mycket. som att röra vid mitt hjärta och ta fina bilder. och nu hoppas jag på en dag med semlor (han som gjort dessa ovan).



.

fredag 5 februari 2010

om att idag känner jag mig lika len och ömtålig som porslin (porselen på norska, som är det allra vackraste ordet).



tidigt till skolan. trött men trygg. med vit porslinshy. sushi och värmande kaffedrycker i pauserna. vänner som sänder mig fina ord. en kväll med familjen. lagat middag för min fina mamma som fyllt år. jag samlar inspirationsbilder till min framtida första egna lägenhet. läskigt men underbart. och tankar som fyller min sorg. tankar som att jag trodde att jag & pojken hade något speciellt, men jag kan inte tro att vår kärlek är borta, så plötsligt. vi har en sådan djup vänskap & respekt för varandra, det skall aldrig försvinna. för även om kärlek inte kan jämnföras undrar jag hur vänner i min närhet som upplevt otrohet kan få sina relationer att fungera. jag känner mig så dum, men vissa stunder vill inte leva i den orättvisa som det innebär att vara människa.



.

torsdag 4 februari 2010

om någon som gör mig glad & ledsen på samma gång.

idag vaknade jag med ångest i magen. många dagar sedan det inträffade. för jag har så svårt för dagar där tiden är total. får liksom inget gjort alls av all tid. och mitt i den bubblande ångesten ringer han. jag blir glad men ganska tom samtidigt. han rör sig i något konstigt mellanrum. i alla mina känslor finns han. inte ens har han bett om att flytta in. och egentligen är jag både lycklig och sorgsen över att han finns kvar. men helst av allt önskar jag att vi kunde ha liknande tankar om vår framtid. och jag hoppas så att den tiden kommer.

nu skall jag gråta i tio minuter till sedan är det stopp.



.

onsdag 3 februari 2010

om bubbel, semlor med vanlijkräm & en resa till våren.

jag har träffat en vacker människa idag som jag både kan skratta och gråta tillsammans med. fast idag blev det enbart skratt. även denna vän, A, ville ut på loppis-roadtrip till våren precis som min fina vän H. längtar. och jag pratar om framtiden och A ser det så självklart att vi skall hjälpas åt i min kommande lägenhet med tapeter och myskvällar. jag njuter av att stunderna i ren glädje faktiskt bara blir fler och fler, trots att tårar rinner ibland. men kanske tillhör de tårarna livet numera och det kan jag faktiskt stå ut med. märkte idag att det finns någon som ler mot mig. det känns fint trots att mitt hjärta inte alls slår något extra.

idag har mina tankar mest snuddat vid; vackra snöflingor, om min socionomframtid & en vän som är värd att hyllas.

vad har era tankar nuddat vid?



.

tisdag 2 februari 2010

om några saker som känns så bra.

att sitta framför en eld på kvällen med en ny människa bredvid mig. att äta pepparkaks-kaka och dricka te och att boka lunchträffar hela veckan. att tänka på framtiden i några minuter och känna den glädje jag oftast känner trots att han inte finns kvar för mig. jag vill hålla någon jag älskar i min hand och jag hör människor omkring mig säga att det kommer finnas fler kärlekar för mig. och jag längtar tills kärleken känns pirrande igen. jag hoppas den tiden finns för mig.



.